Sansevieria

Veerle Vos
01-12-21

De sansevieria (ook wel vrouwentong genoemd) is een populaire plant door zijn eenvoudige onderhoud. Hieronder een aantal tips om zo lang mogelijk van je sanseveria te kunnen genieten. 

Standplaats

Wat betreft standplaats is de sansevieria geen moeilijke plant: zet je sansevieria op een plek waar ze voldoende licht krijgt, maar plaats haar niet in direct zonlicht. 

Temperatuur

Voor de sanseveria raden we een temperatuur aan tussen de 15ºC en 24ºC. Ze gedijt goed bij kamertemperatuur. De minimale temperatuur is 6ºC en de maximale temperatuur 28ºC. 

Water geven

Een sansevieria verbruikt maar weinig water. Een goede manier om te controleren of ze water nodig heeft is door te kijken of de grond van het plantenarrangement droog is. In dat geval kun je je sansevieria een scheut water geven. En dan liever af en toe een flinke scheut water dan elke week een beetje. Als je twijfelt kun je haar beter geen water geven.

Voeding

Je sansevieria heeft maar zelden voeding nodig, behalve in de lente- en zomerperiode. Ze mag niet te veel voeding hebben, anders kan de grond verzuren waardoor de wortels gaan rotten. Bekijk hier onze plantenvoeding van Culvita.

Opmerkingen (0)

Schrijf een opmerking en deel jouw ervaringen met dit bericht.