Plantenarrangement met orchideeën

Peter Schermers
25-11-21

Elke plant heeft zijn eigen voorkeur, dus is het belangrijk om je groene vriendin op haar wenken te bedienen. Wij hebben alle verzorgingstips op een rijtje gezet voor jou. Zo blijf je nog langer genieten!

Standplaats

Zet je orchidee op een lichte plaats in huis, maar zorg er wel voor dat ze niet in direct zonlicht komt te staan. Ook vindt ze het niet fijn om op de tocht te staan.  

Temperatuur

De minimumtemperatuur is 16ºC en de maximale temperatuur 24ºC, maar je orchidee is vooral gek op kamertemperatuur (tussen de 20ºC en 22ºC). 

Water geven

Omdat orchideeën wel van een hoge luchtvochtigheid houden, schenk je elke 7 à 10 dagen een scheutje water op de potgrond en besproei je de bladeren met een plantenspuit.  Vermijd hierbij de bloemen. Die kunnen namelijk bruin kleuren wanneer ze nat worden.

Voeding

Om zo lang mogelijk van je orchidee te genieten is het slim om haar af en toe wat voeding te geven. Eens in de maand is voldoende om je orchidee mooi en sterk te houden. In de winter is eens per 2 maanden al voldoende. Bekijk hier onze plantenvoeding van Culvita.

Plantenarrangement kopen bij Plants & Living

Plants & Living is dè webwinkel waar de mooiste plantenarrangementen, terrariums en woonaccessoires voor jou verkrijgbaar zijn! Al onze plantenarrangementen worden door onszelf bedacht en met de hand opgemaakt. De planten komen vers van de kweker en zijn uiteraard van topkwaliteit. Wij bezorgen jouw bestelling binnen 2 werkdagen op het door jou gekozen moment!

Vragen?

Heb je een andere vraag over de verzorging van je plantenarrangement met orchideeën? Neem dan contact met ons op via info@plants-living.nl of stuur ons een WhatsApp bericht op 0416-725022. Je kunt natuurlijk ook gewoon met ons chatten via de live chat op de webshop.


Opmerkingen (0)

Schrijf een opmerking en deel jouw ervaringen met dit bericht.