Plantenarrangement met een kerstboom

Peter Schermers
25-11-21

De kerstbomen van Plants & Living zijn van zeer hoge kwaliteit en staan uitzonderlijk lang. Naast de kwaliteit van de bomen heeft dit ook te maken met de manier hoe je met je kerstboom omgaat. Hieronder hebben we alle tips voor je op een rijtje gezet. Zo blijf je nog langer van je kerstboom genieten! 

Standplaats

Plaats je kerstboom op een lichte plek in huis, het liefst niet te dicht bij de verwarming. Kerstbomen houden er niet van om op de tocht te staan. Die temperatuurwisseling zorgt namelijk voor uitdroging waardoor de naalden veel sneller uitvallen.

Water geven

Het is belangrijk dat je kerstboom voldoende water krijgt. Controleer daarom iedere twee dagen of zijn grond nog voldoende vochtig is. Als dit niet het geval is mag je je kerstboom weer wat water geven.

Temperatuur

Je kerstboom houdt van kou, maar heeft het ook prima naar zijn zin in een ruimte op kamertemperatuur. Hij houdt alleen niet zo van tocht, omdat de temperatuurwisseling ervoor zorgt dat zijn naalden veel sneller uitvallen.

Voeding

Om ervoor te zorgen dat je kerstboom de kerstdagen goed doorkomt en zijn naalden behoudt kun je hem wat voeding geven. Eens per twee weken is al voldoende. Bekijk hier onze plantenvoeding van Culvita.

Acclimatiseren

Bij een gezaagde kerstboom kan het voor de naalden beter zijn om hem eerst buiten te zetten voordat je hem een plaatsje in huis geeft. Jouw kerstboom is echter verwerkt in een plantenarrangement, waardoor hij zijn wortels nog heeft. Het is dus niet nodig om hem te laten acclimatiseren.

Plantenarrangement kopen bij Plants & Living

Plants & Living is dè webwinkel waar de mooiste plantenarrangementen, terrariums en woonaccessoires voor jou verkrijgbaar zijn! Al onze plantenarrangementen worden door onszelf bedacht en met de hand opgemaakt. De planten komen vers van de kweker en zijn uiteraard van topkwaliteit. Wij bezorgen jouw bestelling binnen 2 werkdagen op het door jou gekozen moment!

Vragen?

Heb je een andere vraag over de verzorging van je plantenarrangement met een kerstboom? Neem dan contact met ons op via info@plants-living.nl of stuur ons een WhatsApp bericht op 0416-725022. Je kunt natuurlijk ook gewoon met ons chatten via de live chat op de webshop.

Opmerkingen (0)

Schrijf een opmerking en deel jouw ervaringen met dit bericht.