Plantenarrangement met cactussen

Veerle Vos
25-11-21

Vanwege haar eenvoudige onderhoud is de cactus razend populair. Ze heeft namelijk maar weinig water nodig en stelt geen hoge eisen aan haar standplaats. Maar zelfs de cactus wil af en toe een klein beetje aandacht van je. Wij hebben alle tips hieronder voor je op een rijtje gezet zodat je blijft genieten!

Standplaats

Zoals gezegd stelt een cactus geen hoge eisen. Geef je cactus een plekje waar ze minimaal 5 uur zonlicht per dag krijgt, maar laat je cactus niet de hele dag in direct zonlicht staan omdat de bladeren dan kunnen verbranden. Je kunt je cactus zowel binnen als buiten neerzetten. Let er buiten wel op dat je cactus een beschutte plek krijgt en uit de regen blijft.

Temperatuur

Je cactus voelt zich thuis op zowel warme als koude plaatsen. De minimale temperatuur voor overdag is 15ºC en ‘s nachts is dat 1ºC. Je cactus kan niet tegen vorst.

Water geven

Een goede manier om te controleren of je cactus water nodig heeft is door te kijken of de grond droog is. Want pas als de grond droog is hoef je de cactus weer een scheut water te geven. In de winterperiode - dus vanaf november tot maart - heeft je cactus weinig tot geen water nodig. Eens in de 4 weken is dan al meer dan voldoende. In die periode kan het ook zo zijn dat je cactus iets krimpt, omdat het opgeslagen vocht dan wordt gebruikt. In het voorjaar kun je je cactus weer wat meer water geven en in de zomerperiode is 1 keer per 2 weken water geven voldoende. Als je cactus er wat verschrompeld uitziet heb je te lang gewacht met water geven. Vaak brengt een goede plens water je cactus weer tot leven. 

Voeding

Ondanks de lage eisen van je cactus vindt ze het af en toe toch fijn om wat voeding binnen te krijgen. Doe dit echter alleen in de periode van april tot en met september, en dan ook slechts 1 keer per 2 maanden. Bekijk hier onze bijbehorende plantenvoeding van Culvita.

Plantenarrangement kopen bij Plants & Living

Plants & Living is dè webwinkel waar de mooiste plantenarrangementen, terrariums en woonaccessoires voor jou verkrijgbaar zijn! Al onze plantenarrangementen worden door onszelf bedacht en met de hand opgemaakt. De planten komen vers van de kweker en zijn uiteraard van topkwaliteit. Wij bezorgen jouw bestelling binnen 2 werkdagen op het door jou gekozen moment!

Vragen?

Heb je toch nog vragen over de verzorging van je plantenarrangement met cactussen? Neem dan contact met ons op via info@plants-living.nl of stuur ons een WhatsApp bericht op 0416-725022. Je kunt natuurlijk ook gewoon met ons chatten via de live chat op de webshop.

Opmerkingen (0)

Schrijf een opmerking en deel jouw ervaringen met dit bericht.